På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Pressinbjudan

Dags för inflyttning på Runabacken

Det tidigare äldreboendet Vilan får det nya namnet Runabacken och på måndag den 1 juni är det dags att flytta in i de 32 nyrenoverade bostäderna för målgruppen 70+.

Plats: Skyttegatan 18 B

Datum och tid:  måndag den 1 juni 2020 klockan 11:30

Medverkande: 
Gunnar Selberg, kommunalråd, 0980-701 21, gunnar.selberg@kiruna.se och Stefan Sydberg, styrelseordförande, 072-547 03 80, stefan.sydberg@kiruna.se

Byggnaderna på Runabacken har genomgått en omfattande renovering där alla lägenheter har fått ny köksinredning, toalett och nya ytskikt. Tvättstugor finns på varje bostadsvåning och alla våningsplan nås med hiss. Bostäderna på Runabacken 2 erbjuder boende i vanlig lägenhet med möjlighet till umgänge med grannar i samma ålder och tillgång till gemensamhetsytor. Samtliga bostäder för målgruppen 70+ är uthyrda.

Höghuset på Runabacken rymmer 24 studentlägenheter. Bostäderna riktar sig till studenter på universitet, högskola eller folkhögskola. Planerad inflyttning på Runabacken 1 är i augusti 2020.

Kiruna kommun äger Runabacken och Kirunabostäder sköter uthyrning och förvaltning.

Välkommen!

Publicerad av Moa Strålberg