På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Pressinbjudan

Delta i ett roligt och speciellt projekt

Plats: Lokal Jokken i Kristallen

Datum och tid:  fredag den 17 maj 2019 klockan 9:30

Medverkande: 
Michael Johansson, konstnär, Conny Persson, kulturchef Kiruna kommun, Peter Lundström, konstkonsult

Konstnären Michael Johansson har fått uppdraget att uppföra konstverket ”Ett före och ett efter” på torget i Kirunas nya stadskärnan. Till detta bjuder han in kommuninvånarna, som nu får möjlighet att delta i ett roligt och speciellt projekt…

Välkomna på pressträff!

 

Det här är Michael Johansson:

Michael Johansson är född 1975 och bor och arbetar i Berlin. Han är utbildad på konsthögskolan i Trondheim och i Malmö, och har ställt ut på en rad konsthallar och gallerier i Sverige och utomlands de senaste tio åren.

Här finns pressbilden i större format.

I konstverket som ska stå på torget i nya Kiruna ska Michael Johansson använda sig av sådant som alla känner igen sedan tidigare men presenterat på ett nytt och oväntat sätt. Under de senaste åren har han intresserat sig av att i lekfulla skulpturer och installationer förvandla vardagsföremål till på olika sätt abstraherade kompositioner. Nedan skiss för "Ett före och ett efter".


För ytterligare upplysningar:
Conny Persson, kulturchef, telefon: 0980-70334


Publicerad av Ulrika Isaksson