På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Pressmeddelande

Idag invigdes nya LSS-boendet

Det nya LSS-boendet i Tuolluvaara är nu klart för inflytt

Ett LSS-boende är en insats enligt "Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade" som innebär en bostad som är anpassad för personer med fysiska eller psykiska funktionsnedsättningar. I Kiruna finns sedan tidigare åtta LSS-boenden och genom det nya boendet finns nu ytterligare sex platser att tillgå i kommunen.

- Det byggs väldigt mycket i Kiruna just nu och jag är väldigt glad över att det här LSS-boendet är en av de byggnader som nu är klara. Genom det här boendet kan vi tillföra ytterligare boendeplatser i nya, fina lägenheter, säger Kristina Zakrisson, kommunalråd.

Det nya LSS-boendet började byggas under 2014 och nu är det alltså klart för inflyttning. I byggnaden inryms sex lägenheter som vardera är ca 37 kvadratmeter stora, gemensam tvättstuga och ett stort allrum med plats för olika aktiviteter. Boendet är beläget i Tuolluvaara och kommer därför att ligga relativt centralt beläget i Nya Kiruna.

invigning LSS boende kommunalråd
Kommunalrådet Kristina Zakrisson klipper bandet under invigningen av LSS-boendet. Foto: Petra Sternlund

Gunnar Bergman Irene Sikku invigning LSS boende
Gunnar Bergman, ordförande i Socialnämnden och Irene Sikku, avdelningschef för LSS-avdelningen, Kiruna kommun. Foto: Petra Sternlund

Publicerad av Maria Lindgren