På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Minoritetsspråksboendet Gläntan

Minoritetsspråksboendet är uppdelat i två avdelningar, med samisktalande brukare och finsk/meänkielitalande brukare. Sammanlagt finns 25 lägenheter, med trinett, dusch och toalett. Varje avdelning har gemensamt kök och vardagsrum.

Vi har sjuksköterskebemanning dygnet runt. Sjukgymnast och arbetsterapeut besöker boendet vid behov.

Minoritetsspråksboendet arbetar efter äldreomsorgens gemensamma värdegrund, som bygger på Respekt, Ansvar, Samverkan i Kiruna Kommun. Vi sätter gott bemötande och trygghet i fokus för våra brukare.

Vi får maten från Jägarköket, vi lägger stor vikt på trivsam måltidsmiljö. Vi lagar även viss mat själva, till exempel med anknytning till de olika kulturerna, då avbeställer vi maten från Jägarköket. Eftersom vi har flera olika kulturer hos oss, firar vi såväl finska/meänkieli, samiska/svenska högtidsdagar.

Eftersom Kiruna Kommun är en förvaltningskommun som ska erbjuda vård och omsorg på respektive minoritetsspråk för den som så önskar, har boendet språkkompetens i samiska, finska och meänkieli dygnet runt. Individanpassade aktiviteter ordnas dagligen med brukaren.

Publicerad av: Lotta Engvall

Senast ändrad: 2019-11-14