På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Blomstergården

Blomstergården vård och omsorgsboende är beläget i Vittangi 7,5 mil öster om Kiruna C.

Här finns 24 lägenheter med 8 lägenheter på övreplan och 16 lägenheter på markplan. 18 lägenheter har antingen balkong eller altan och vi har även en stor altan/trädgård i anslutning till boendet. Boendet har en stor gemensam matsal med serveringskök på entréplan. Du bor i en egen lägenhet som du möblerar med egna möbler.

Att du ska känna dig trygg när du flyttar in på Blomstergårdens vård och omsorgsboende är viktigt för oss. När du flyttar in utses en kontaktman som tillsammans med dig upprättar en genomförandeplan som kan ses som en överenskommelse om hur du vill att din vård och omsorg ska utföras. Vi bjuder in till ett välkommstsamtal där Du får träffa enhetschef, sjuksköterska och kontaktman.

All personal har som mål att du ska uppleva att du får en god vård, service och omsorg. På Blomstergårdens vård och omsorgsboende arbetar vi utifrån den nationella värdegrunden.

Aktiviteter

På Blomstergårdens vård- och omsorgsboende erbjuds gemensamma aktiviteter som bakning, bingo, dragspelsunderhållning, högläsning av böcker och dagstidning, dansuppvisning, pianokonserter och körsång. Om man vill finns det alltid ett pussel eller korsord att lösa.

Vi firar de olika årstiderna, då dukar vi extra fint och bjuder på rätter med anknytning till årstiden.

Vi firar högtider som jul, nyår, påsk och midsommar. Uppmärksammar farsdag och morsdag, svensk, finsk och samisk nationaldag/självständighetsdag. På brukares födelsedag bjuder vi alltid på tårta till eftermiddagskaffet.

Vi åker på utflykt och grillar korv och plockar bär eller svamp. Blomstergårdens vård- och omsorgsboende är ett boende med mycket liv och rörelse. De flesta, både brukare och personal, samlas i den stora matsalen och det finns alltid tid för en stunds samtal eller spontan sång eller att spela på pianot.

Maten

Att äta gott och njuta av måltiden är viktigt på Blomstergårdens vård- och omsorgsboende. Ängsgårdens kök lagar och levererar lunch, middag och dessert till Blomstergårdens vård- och omsorgsboende. Måltiderna levereras varma till lunchen och kylda till middagen. Den kylda maten värms på boendet så nära serveringstillfället som möjligt. Potatis, ris och pasta tillreds på boendet. Frukost, mellanmål och kvällsmål planeras, tillreds och serveras av personalen. Vi lägger även stor vikt vid att skapa en trevlig måltidsmiljö med fint dukade bord och trevlig atmosfär.

Personal

Verksamheten drivs av en enhetschef som har en verksamhetsledare till sin hjälp. De finns på plats dagtid måndag till fredag.

Alla som bor på Blomstergårdens vård- och omsorgsboende har tillgång till sjuksköterska dygnet runt och tillgång till arbetsterapeuter och sjukgymnaster under vardagar.

På boendet arbetar engagerade och duktiga undersköterskor och vårdbiträden. Vi arbetar utifrån nationella värdegrunden som tillsammans med vår erfarenhet gör att du kan förvänta dig god kvalitet och ett gott bemötande.

De flesta av personalen är tvåspråkiga i svenska/finska/meiänkieli.

Publicerad av: Lotta Engvall

Senast ändrad: 2020-01-13