På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Mysinge

Mysinge är ett vård- och omsorgsboende som består av tre hus, Mysinge Gård, Mysinge Backe och Mysinge Strand.
Hela boendet ligger på markplan med närhet till skog och natur. Mysinge är bemannat dygnet runt med dag- och nattpersonal. Två sjuksköterskor samt två enhetschefer finns stationerade dagtid på enheten.
Arbetsterapeut, sjukgymnast samt läkare finns knutna till boendet.

Sammanlagt finns det 59 lägenheter, á 30 kvadratmeter, fördelat på tre hus.

Alla tre husen är sammanlänkade med varandra. Genom en vinterträdgård tar man sig till Mysinge Gård och Mysinge Backe och från den gemensamma matsalen kommer man till Mysinge Strand.


Vinterträdgård

Det finns ett anhörigrum som man som anhörig kan boka. Det finns kuddar och täcke samt en bäddsoffa och även en toalett med dusch. Handdukar och sänglinne måste man ha med själv. Bokning görs hos enhetschefer eller verksamhetsledaren.


Anhörigrum

Det finns även ett bibliotek med ett litet urval av böcker.


Bibliotek

Dagrummen i alla tre husen ser likadana ut och det är här våra boende sitter och intar sina måltider samt träffar andra boenden. Det finns två dagrum i varje hus. Det finns fyra färger som är genomgående på Mysinge och det är blått, gult, rött och grönt. Dessa fyra färger är de som ramar in lägenhetsdörrarna i varje hus.

I den stora matsalen, äter man i större grupp och har våra gemensamma aktiviteter då vi har besök av olika sånggrupper, bingo med mer.


Stora matsalen

I solrummet kan man sitta och få lite sol och värme, sommar som vinter.


Solrum

Publicerad av: Lotta Engvall

Senast ändrad: 2020-05-06