På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Familjerådgivning

Kiruna Kommun erbjuder familjerådgivning

Hos familjerådgivningen kan vuxna i par, ensamstående eller familjer komma till rätta med samlevnadskriser eller konflikter via samtalsbehandling.

Kontakten är frivillig och söks på eget initiativ. Familjerådgivningen är avskild från annan kommunal verksamhet. Inga journaler förs och familjerådgivaren arbetar under sträng sekretess. Möjlighet finns att vara anonym.

Familjerådgivaren är socionom och legitimerad psykoterapeut.

Hur går det till?

Samtalen har fokus på parets/familjens relationer. Syftet med samtalen är att hjälpa de sökande att lyssna och tala med varandra på ett bättre sätt, lättare förstå och acceptera sig själv och andra berörda, finna möjligheter att lösa problem och konflikter.

Utgångspunkten är de sökandes behov, deras engagemang och varje individs rätt att fatta egna beslut. Samtalen syftar till att finna konstruktiva lösningar. Det vanliga är att man träffar familjerådgivaren vid 1 till 5 tillfällen.

Avgift

Avgiften är 500 kr per besök, denna avgift tas ut av familjerådgivaren vid besöket genom kontant betalning.

Publicerad av: Lotta Engvall

Senast ändrad: 2020-01-13