På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Familjerådgivning

Kiruna Kommun erbjuder familjerådgivning

Hos familjerådgivningen kan vuxna i par, ensamstående eller familjer komma till rätta med samlevnadskriser eller konflikter via samtalsbehandling.

Kontakten är frivillig och söks på eget initiativ. Familjerådgivningen är avskild från annan kommunal verksamhet. Inga journaler förs och familjerådgivaren arbetar under sträng sekretess. Möjlighet finns att vara anonym.

Familjerådgivaren är socionom och legitimerad psykoterapeut.

Hur går det till?

Samtalen är gemensamma och fokus är parets relation. Syftet med parsamtal är att hjälpa paret till att lyssna och tala med varandra på ett bättre sätt, lättare förstå och acceptera sig själv och den andre, finna möjligheter att lösa problem och konflikter.

Utgångspunkten är parets behov, bådas engagemang och varje individs rätt att fatta egna beslut. Samtalen syftar till att finna konstruktiva lösningar, vare sig paret väljer att fortsätta tillsammans eller gå var för sig. Det vanliga är att man träffar familjerådgivaren vid 1 till 5 tillfällen.

Avgift

Ny avgift gäller för 2019 med 500 kr per besök. Denna avgift tas ut av familjerådgivaren vid besöket.

Publicerad av: Lotta Engvall

Senast ändrad: 2019-04-29