På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Daglig verksamhet

I enlighet med LSS-lagen kan den enskilde söka om daglig verksamhet. Syftet med insatsen är att ge personer med funktionshinder ett arbete som ger dem livskvalitet och delaktighet i samhällslivet.

Att ha ett arbete anses svara mot grundläggande mänskliga behov av gemenskap, utveckling och en meningsfull tillvaro.

Individuellt stöd i arbetet

Inom daglig verksamhet arbetar vi enligt arbetsmetoden ISA (individuellt stöd i arbete), som är en svensk version av supported employment (SE).

Grunden i SE är att personer med funktionshinder har förmåga att arbeta på den reguljära arbetsmarknaden, det gäller att hitta rätt arbetsplats och rätt arbete. Den enskildes förmåga och färdigheter tillvaratas i arbetet och utgår från personens motivation och starka sidor. Personens individuella önskemål och behov av stöd är centrala.

Personens dagliga verksamhet kan finnas ute på företag, i kommunala verksamheter eller som en kombination av dessa två.

Vi har ett nära samarbete med andra professioner såsom arbetsterapeut och fysioterapeut.

För ytterligare information kontakta enhetschefen.

Ansöka om Daglig verksamhet
Kontakta LSS - handläggaren i kommunen. 

Publicerad av: Lotta Engvall

Senast ändrad: 2019-11-11