På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Blås Grönt på Kirunafestivalen 2018!

Sedan flera år finns ett samarbete mellan Kirunafestivalen, lokala sponsorer och Kiruna kommun med syftet att uppmärksamma och belöna de nyktra unga i åldern 13-20 år som besöker Kirunafestivalen.

Blås Grönt på Kirunafestivalen!

Sedan flera år finns ett samarbete mellan Kiruna kommun, lokala sponsorer och Kirunafestivalen med syftet att uppmärksamma och belöna de nyktra unga i åldern 13-20 år som besöker festivalen. Blås Grönt går ut på att de mellan 13-20 år gör en nykterhetskontroll innan hemgång från festivalområdet.

Deltagaruppgifter som lämnas är mobilnummer till deltagaren och till en förälder/vårdnadshavare samt adress för ett eventuellt utskick av de utlottningsvinster som går att skicka per post. Efter en "grön" kontroll har deltagare möjlighet att kamma hem större vinster på lördag kväll (kan man inte vara på plats meddelas vinnaren via anmälningsuppgifterna. Anmälningsuppgifterna förstörs efter festivalen).
Efter genomförd kontroll får personen också ett kvitto med tid och dag om testet är godkänt, vilket kan vara intressant att fråga efter som vårdnadshavare.

Blås Grönt-tältet har öppet: från kl 20.00 och gör kontroller från kl 20.30 till kl 00 torsdag, fredag och till kl 23.30 på lördag (pga förberedelser inför vinstutdelning). Observera att kontroller kan göras under hela öppettiden men ska ske i samband med hemgång från festivalen!

Vi vill upplysa att utlottningsvinsterna är skänkta av lokala företag och verksamheter i Kiruna kommun och gäller endast i kommunen (t ex presentkort bad eller liftkort).

För dig som är förälder till unga festivalbesökare från annan ort
Tidigare år har det hänt att unga under 18 år från annan ort varit onyktra och omhändertagits. De har fått tillbringa kväll/natt med Socialförvaltningens personal och fått hämtas hem av sina föräldrar, som hade fått ta sig till Kiruna under kvällen för att ta hand om den unga.

I Kiruna har föräldrar ofta själv varit närvarande på festivalområdet och det är en god idé att träffa sina barn under festivalkvällarna! Vi i Blås Grönt-tältet ser gärna att du som är förälder kommer förbi för en titt hos oss, om du finns inne på festivalområdet.

Välkommen!

Publicerad av: Heidi Kari