På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Hälsoläget fortsatt bra

Tre brukare i Karesuando är påverkade men förväntas friskförklaras under innevarande vecka. För närvarande finns inga misstänkta fall och samtliga övriga verksamheter i Kiruna kommun är friskförklarade.

Personalläget är bra och allt fler anställda återkommer efter en välförtjänt semester. Skyddsutrustning finns för att klara ett större utbrott av Covid-19. Logistik och anskaffning av skyddsutrustning fungerar nu på ett mycket bättre sätt än vid inledningen av pandemin.

Men det är mycket viktigt att alla fortsätter följa Folkhälsomyndighetens anvisningar för att minska smittspridningen, det vill säga fortsätta hålla avstånd till andra både inom- och utomhus, ha en god handhygien och stanna hemma vid förkylningssymptom.

Innehållsansvarig: Håkan Dahlqvist

Publicerad av: Ulrika Isaksson