På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Information till dig som är över 70 år eller tillhör en riskgrupp

Du som är över 70 år bör undvika att träffa andra på grund av risken att bli smittad av covid-19. Behöver du hjälp finns vi här för dig.

Hög ålder är den främsta riskfaktorn för att få allvarligare symtom vid smitta av covid-19. Om du är över 70 år uppmanas du därför att: 

  • Begränsa din nära kontakter med andra.
  • Undvik platser med många människor, som till exempel affärer eller kollektivtrafik.
  • Håll kontakten med nära och kära via telefon eller dator.
  • Promenera gärna utomhus.
  • Be om hjälp med att handla mat och uträtta ärenden.
  • eHälsomyndigheten har information om vad som gäller för att hämta ut receptbelagda läkemedel på apotek åt någon annan.

 

Om du är 70+ eller tillhör en riskgrupp i behov av stöd under isolering och inte har någon på orten som kan hjälpa dig går det bra att kontakta pensionärsservice vid Kiruna kommun under kontorstid. Pensionärsservice samverkar med Svenska kyrkan, Jukkasjärvi församling.

Telefon: 0980-755 70 eller 076-13 43 469
E-post: pensionarsservice@kiruna.se

Sök vård om du behöver akut hjälp!

Det är viktigt att den som behöver sjukvård för svåra och akuta tillstånd inte undviker att söka hjälp på grund av rädsla för covid-19. Vid akuta tillstånd, ring 112. Har du frågor om symtom och vård, som inte är akuta, ring 1177. Mer information hos Socialstyrelsen.

Publicerad av: Ulrika Isaksson