På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Information till dig som är över 70 år

Du som är över 70 år bör undvika att träffa andra på grund av risken att bli smittad av det nya coronaviruset covid-19.

Även du som är frisk och är 70 år eller äldre, bör så långt det är möjligt undvika att åka kollektivtrafik, gå och handla och eller vistas i lokaler där det finns många människor samtidigt.

Försök att hålla dig hemma, men självklart finns inget som hindrar att gå ut och promenera utomhus, men inte i grupp. Be om hjälp med att göra ärenden som att handla mat som innebär risk för nära kontakter med andra människor.

Till dig som anhörig:

Om du har äldre släktingar, kan du som anhörig och närstående undvika att träffa dem just nu. Det är för att skydda dem från virus, men hjälp till med att handla eller göra ärenden åt dem. Glöm inte att ringa då och då och fråga hur de mår!

Folkhälsomyndighetens råd till personer över 70 år

Innehållsansvarig: Lennart Andersson, Maria Enback

Publicerad av: Ulrika Isaksson