På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Fortsatt stabilt avseende covid-19

Det är fortsatt en svag förbättring inom särskilt boende och stabilt inom hemtjänsten. Inom social omsorg har vi under den senaste dagen haft vårt första konstaterade fall.

Antalet misstänkta fall i våra verksamheter fortsätter att minska. Allt fler i personalen börjar nu återvända i ordinarie arbete, även om sjukfrånvaron är förhöjd. Tillgången på skyddsutrustning är god.
 
För att fortsätta att begränsa smittan arbetas det på bred front. Fortsatt arbete utifrån basala hygienrutiner. Tydliga rutiner både för brukare och anställda vid symtom för att snabbt fånga upp eventuella misstänkta fall. Provtagning sker nu på bred front. Och som tidigare ska de anställda stanna hemma vid minsta symtom. Enligt region Norrbotten är samhällspridningen i Kiruna nu hög vilket det gör det extra viktigt att följa riktlinjerna med god hygien och social distansering.

Innehållsansvarig: Håkan Dahlqvist

Publicerad av: Ulrika Isaksson