På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Anslutning västra industriområdet

Västra industriområdet är med i kommunens plan för utbyggnad av GIRONET och anslutningen kommer att ske under 2017. Avtal har skickats ut till berörda fastighetsägare och det är viktigt att svara så fort som möjligt eftersom det påverkar hela entreprenadkedjan, bland annat med upphandling av fiberförläggningen. Du som fastighetsägare har därför ett unikt tillfälle att ansluta fiber till din fastighet – helt utan kostnad. Det är kostnadsfritt att dra fram fiberanslutningen till din fastighet och du börjar betala först efter att du aktiverat och börjat använda den.

Även villaägare på Industrivägen erbjuds anslutning till GIRONET.

Så fungerar det för fastighetsägare/företag:
1. Fastighetsägaren tecknar nyttjanderättsavtal med GIRONET.

2. Fastigheten ansluts genom att fiber som GIRONET ansvarar för dras fram till en passiv överlämningspunkt i er fastighet. Placeringen sker på en plats som GIRONET och fastighetsägaren kommer överens om.

3. För att etablera ett fibernät från överlämningspunkten och vidare ut i er fastighet så tecknas avtal med ett installationsföretag. Vissa operatörer kan även erbjuda en sådan installation.

4. Lokalhyresgästen eller fastighetsägaren tecknar sedan avtal med operatörer för de bredbands-, tele- och datatjänster som de är intresserade av.

Har du inte blivit kontaktad av GIRONET och fått ett avtal kan du kontakta oss på support@gironet.se  

De vägar som räknas till västra industriområdet är följande:
Industrivägen, Tippvägen, Magasinsvägen, Forvägen, Lastvägen, Cisternvägen, Förrådsvägen, Maskinvägen, Vibratorvägen, Ställverksvägen och Kabelvägen.

Innehållsansvarig: Patrik Wolven

Publicerad av: Ulrika Hannu

Senast ändrad: 2017-12-15