På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Datumparkering

För att underlätta för snöröjningen och framkomligheten för sopbilar m.m. gäller datumparkering i Kiruna tätort och Tuolluvaara från 1 oktober till 30 juni.
Under perioden gäller datumparkering varje dygn mellan klockan 00.00-08.00. Detta innebär att från midnatt till klockan 08:00 på morgonen är det förbjudet att parkera på den sida av gatan som har udda adressnummer under udda datum och på jämn sida under jämnt datum.

Tips: Om du parkerar före midnatt, ställ bilen på samma sida som aktuellt datum. Är det t.ex. den 13 oktober när du parkerar bilen så ställer du bilen på den sida av gatan som har udda adressnummer (så hamnar den rätt mellan midnatt och klockan 08:00).
Glöm inte att kontrollera så att det inte är parkeringsförbud på den sida av gatan där du parkerar bilen. Om så är fallet kan du bara parkera där varannan natt.

Publicerad av: Eva Spolander

Senast ändrad: 2020-03-02