På kiruna.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från kiruna.se används. 

Läs mer om kakor och hur de används på kiruna.se

Här kan du välja vilket språk du vill läsa vår hemsida på. Vi använder Google Translate vid översättning av innehållet på webbplatsen.

Kiruna kommun

Cykelplan

Hur tycker du att man ska öka cyklandet i Kiruna? Fram till den 15 september kan du tycka till om förslaget till cykelplan.

I Kiruna kommuns trafikstrategi anges bland annat som mål att antalet gång- och cykeltrafikanter ska öka, och att gång- och cykeltrafikanter samt kollektivtrafikresenärer ska få större utrymme i staden.

Som ett led i att kunna uppfylla trafikstrategins mål, har ett förslag till cykelplan för Kiruna centralort tagits fram.
En cykelplan är ett dokument som både visar hur det ser ut idag att cykla i Kiruna. Men den visar också vad man behöver göra för att öka cyklandet. Cykelplanen blir grunden för synen på och de satsningar man gör för att öka cyklandet.

Nu har du möjlighet att läsa och tycka till om förslaget till cykelplan.
Du hittar cykelplanen i menyn till höger, eller här: Förslag till cykelplan för Kiruna centralort.

Skicka dina synpunkter senast den 15 september till:
Kiruna kommun
Stadsbyggnadsförvaltningen
981 85 Kiruna 

eller via e-post till: diabas@kommun.kiruna.se

Ange diarienummer 2018-00692 i ert svar.

 

Innehållsansvarig: Tobias Lustig

Publicerad av: Lisbeth Pekkari

Senast ändrad: 2019-02-27