Kan tyvärr inte skriva ut startsidan.

Startsida

 

Vår stad i omvandling

Under de närmaste åren kommer hotell, kulturhus, handelslokaler och bostäder att stå klara i den nya stadskärnan. Kiruna kommun, Tekniska verken
och Kirunabostäder satsar flera miljarder kronor
på att bygga upp den nya staden.

Vår stad i omvandling

Fotot visar en del av Kirunas nya stadskärna. I mitten ser vi Aurora kultur & kongress med Handelsgatan till vänster, där lokaler för butiker, restauranger och annan service byggs just nu. Foto taget i juni 2021.

Det lyser om ny E10 - se filmen!

Belysningen längs den nya E10:an är inspirerad av den närliggande fjällvärlden. Den återkommer i bland annat broar, gång- och cykelportar. Se Trafikverkets film.

Rejäl hotellsatsning i nya stadskärnan

Elite Hotels of Sweden går upp från 37 hotellrum till 155. Fastigheten byggs som ersättning för Kiruna kommuns lokaler i befintligt centrum, och innebär en stor satsning på hotellverksamheten i staden. Läs mer här!

Ny järnvägsstation

Trafikverket förordar centrumnära järnvägsstation.

Aurora kultur & kongress

Kirunas nya kultur- och konferenscentrum står klart. Läs om hur du bokar konferens i Aurora kultur & kongress.

Upptäck den nya QR-promenaden

Med hjälp av en QR-app i din smarta mobiltelefon skannar du koder längs promenaden i Kiruna centrum. Karta och instruktioner hittar du på denna sida, följ länken.

Dokumentationen av kulturbyggnader

Läs om kulturhistorisk värdefull bebyggelse som flyttats eller rivits på bolagsområdet i Kiruna.

Hur påverkas Kiruna av gruvan?

I september 2020 presenterade LKAB ny information. Den nya informationen presenterade en tydligare gräns för vilka fastigheter i Kiruna som kommer att påverkas fram till år 2035 när huvudnivå 1365 är utbruten.