För dig som är 70 år eller äldre

Behöver du hjälp med att till exempel handla? Om du är 70+ eller tillhör en riskgrupp i behov av stöd under isolering går det bra att kontakta pensionärsservice vid Kiruna kommun som samarbetar med Svenska kyrkan.

Du som är över 70 år bör undvika att träffa andra på grund av risken att bli smittad av covid-19. Även du som är frisk och är 70 år eller äldre, bör så långt det är möjligt undvika att åka kollektivtrafik, gå och handla eller vistas i lokaler där det finns många människor samtidigt. Be barnen, en vän eller en granne om hjälp med att handla mat eller annat som innebär risk för nära kontakter med andra människor.

Om du inte har någon på orten som kan hjälpa dig går det bra att kontakta pensionärsservice vid Kiruna kommun kontorstid från och med måndag den 6 april 2020:

Telefon: 0980-755 70 eller 076-13 43 469
E-post: pensionarsservice@kiruna.se


Till dig som anhörig:

Om du har äldre släktingar, ska du som anhörig och närstående undvika att träffa dem just nu. Det är för att skydda dem från virus, men hjälp till med att handla eller göra ärenden åt dem. Glöm inte att ringa och fråga hur de mår!


Till dig som vill hjälpa till:

Det behövs många som hjälper till med att till exempel handla och leverera varor. Du som privatperson, förening eller organisation och som vill hjälpa till kan kontakta Svenska kyrkan, som samordnar och koordinerar frivilliga.

Kontakta diakon Inger Rauhala Öhberg, på telefonnummer 0980-129 32 måndag-fredag, klockan 10.00-15.00.

Senast uppdaterad •
Sidan publicerad av • Martina Aho Koivisto