Antikrundan besöker Kiruna - igen

Fotot visar en person med flätat blont hår som står i ett förråd med gamla rostiga saker.
Anette Lundberg är programledare för Antikrundan. Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT.

Sex utvalda svenska orter väntar besök av Antikrundan i sommar – och Kiruna är en av dem! Den 6:e september öppnar programledaren Anette Lundberg och experterna dörrarna till Kristallen för att ta emot Kirunaborna.

Antikrundans sensommarturné startar i augusti och fortsätter in i september. Kiruna är sist ut att bjuda in förväntansfulla ortsbor som vill få experternas blickar på sina ägodelar. Det blir ett kärt återseende då Antikrundan besökte Kiruna redan hösten 2010, som då arrangerades i det förra stadshuset, Igloo.

- Vi glada och stolta över att stå värdar för Sveriges största, kulturhistoriska prylfest och ser fram emot att få se vad som upptäcks i gömmorna, säger Markus Forsberg, kulturchef Kiruna kommun.

Förhållningsregler vid inlämning

Antikrundans experter värderar alla föremål med undantag för mynt, frimärken, musikinstrument och fordon. Om du har större föremål kan du eventuellt kan få hjälp med transport till inspelning vid föranmälan. Du som besöker Antikrundan kan ta med dig max tio föremål och föranmäler dig på antikrundan.svt.se Länk till annan webbplats.

Antikrundan kommer till Kristallen i Kiruna. Foto: Klara Enbom Burreau.

Kontakt Antikrundan:
Pernilla Månsson Colt, producent Antikrundan, 073-382 37 93
Pär Nordahl, projektledare Antikrundan, 070-884 70 70

Kontakt Kiruna kommun:
Sofia Lagerlöf Määttä, 076-133 45 51, sofia.lagerlofmaatta@kiruna.se

Kontakt Kiruna Lappland:
Elin Håkansson, 073-073 98 18, elin@kirunalapland.se

Senast uppdaterad •
Sidan publicerad av • Marianne Nordmark