Renoveringen av Nya Raketskolan håller tidsplanen

Delar av styrgruppen samlade på en byggställning vid Nya Raketskolan.
Jan Salmi, Anna Wikström, Viktoria Björklund och Henrik Lindmark på byggarbetsplatsen vid Nya Raketskolan. Foto: Kiruna kommun

Renoveringen av den fuktskadade västra fasaden på Nya Raketskolan pågår för fullt. I går, torsdag 2 maj, besökte delar av kommunens styrgrupp för arbetet med den byggnadsrelaterade ohälsan byggarbetsplatsen vid skolan.

Projektledaren Jan Salmi på Kirunabostäder AB visade gruppen runt på arbetsplatsen, där entreprenören Målbygg AB jobbar med återställandet.

– Det är mycket bra att få se bygget på plats för att fullt ut förstå proportionerna på åtgärderna och se hur skadorna ser ut. Det känns också fint att ha sett vilket bra och seriöst arbete som pågår med att återställa fasaden till bra skick, säger skolchef Viktoria Björklund.

Arbetet håller tidsplanen och just nu demonteras och rengörs plastfönster innan de monteras tillbaka. Det fuktskadade isoleringsmaterialet är demonterat och nytagna prover i den underliggande betongen visar glädjande nog att det inte finns några skador där. Snart kan ett nytt isoleringssystem börja monteras, där isoleringsmaterialet består av oorganiskt material som inte kan fuktskadas.

Bilder från studiebesöket torsdag 2 maj. På den första bilden visar Jan Salmi det nya isoleringsmaterial som ska monteras. Foto: Kiruna kommun

Fuktskadeutredningen fortsätter

Parallellt med renoveringsarbetet pågår konsulten Afrys fuktskadeutredning, som kommer att påvisa eventuella behov av ytterligare åtgärder. Kompletterande provtagningar kommer att göras den 20 maj enligt en provtagningsplan. Målsättningen är att konsulten ska presentera en slutrapport för styrgruppen innan årets semesterperiod.

För mer information

Det finns en särskild webbsida med frågor och svar om fuktproblematiken på Nya Raketskolan. Sidan uppdateras löpande med ny information.

Frågor och svar om Nya Raketskolan

Senast uppdaterad •
Sidan publicerad av • Moa Strålberg