Vilket bidrag vinner?

Vinnaren i tävlingen för nytt stadshus i Kiruna presenteras.

Plats: Kiruna stadshus

Datum & Tid: fredag den 13 september 2013 klockan 14:00

Medverkande: Det vinnande teamet, tävlingsjuryn, Katarina O Cofaigh, tävlingssekreterare, Kristina Zakrisson, kommunalråd, Christer Vinsa, projektchef stadsomvandlingen.

Tävlingen startade i oktober 2012 då en inbjudan till arkitekttävlingen skickades ut. Responsen var förväntat stor och hela 56 arkitektteam anmälde sig till tävlingen. Bland dessa valde tävlingsjuryn ut fem.

De fem teamen, som kommer från Sverige, Norge och Danmark, lämnade in sina tävlingsbidrag den 10 juni i år. Därefter har ett intensivt juryarbete pågått för att ta fram en vinnare.

Den 13 september, klockan 14.00, tillkännages vinnaren i tävlingen i Kiruna stadshus. Det kommer att finnas möjlighet att intervjua vinnarteamet, kommunalrådet Kristina Zakrisson, tävlingsjuryns ordförande Lisbeth Nilsson och tävlingssekreteraren Katarina O Cofaigh från Sveriges Arkitekter.

När tävlingen avgjorts tar LKAB över som byggherre. Projekteringen kommer att upphandlas av LKAB genom en förhandling med arkitekttävlingens vinnare. Vinnande arkitektteam kommer att ingå i LKAB:s projektorganisation i genomförandefasen. När det nya stadshuset är färdigbyggt övertas det av Kiruna kommun som svarar för den framtida driften.

Upplysningar: Ulrika Isaksson, Informatör stadsomvandlingen, Telefon: 0980-70823 

Kontakt

Senast uppdaterad •
Sidansvarig • Ulrika Isaksson