Kiruna är årets glesbygdskommun – för fjärde året i rad!

Kiruna hamnar på första plats i tidningen Fokus ranking Här är det bäst att bo. Det är fjärde året i rad som Kiruna hamnar högst upp på listan.

Tidningen Fokus utser varje år vilken kommun som det är bäst att bo i. I kategorin glesbygdskommun hamnar Kiruna på första plats. Rankingen har gjorts i samarbete med Internationella handelshögskolan i Jönköping och professor Charlotta Melander, utifrån ett fyrtiotal parametrar. Ett av rankingens syften är att lyfta fram goda exempel på orter och platser i Sverige som lyckats.

- Vi är såklart jätteglada och stolta över att bli utsedd till Årets glesbygdskommun. Vi arbetar hårt för att utveckla Kiruna och att vi får det här priset för fjärde året i rad visar att vi strävar åt rätt håll, säger Stefan Sydberg, kommunstyrelsens 2:e vice ordförande.

Bäst att bo-indexet baseras på variabler som fångar upp mycket av det som gör platser attraktiva:

Fundamentala variabler
Bäst att vara ung
Bäst att ha familj
Bäst att arbeta
Bäst att vara äldre

Övriga kategorier i rankingen är landsbygdskommuner, stadskommuner och storstadskommuner. Andra pris i kategorin årets glesbygdskommun gick till Åre, tredje pris till Jokkmokk.Stefan Sydberg och representanter från Åre och Jokkmokk kommun under prisutdelningen.

För ytterligare upplysningar: Stefan Sydberg, kommunstyrelsens 2:e vice ordförande, telefon: 072-547 03 80

Kontakt

Senast uppdaterad •
Sidansvarig • Ulrika Isaksson