Kiruna kommun underlättar för företag under coronakrisen

Efter dialog med Företagarna Kiruna vidtar nu kommunen flera åtgärder för att underlätta för företagen.

Kiruna kommun, Tekniska Verken och Kirunabostäder gör nu allt för att underlätta för företagen i kommunen i den svåra kris som vi alla nu genomgår. Bland annat erbjuds företagen anstånd med betalning av kundfakturor, anstånd med hyror i Kirunabostäders och kommunens bestånd, inga ärenden skickas till inkasso, kostnadsfri rådgivning inom hälsoskydd med inriktning mot smittskydd, och mycket mer.

Här kan du läsa om alla åtgärder.

Kommunen kommer också att tidigarelägga årets julklapp till personalen och dela ut den i form av en vårpresent. Syftet är att stimulera den lokala handeln under de svåra vårmånaderna och samtidigt skicka en signal till den egna personalen som gör ett viktigt arbete i dessa tider.

- Företagen är otroligt viktiga för utvecklingen i Kiruna och därför vill vi dra vårt strå till stacken för att underlätta situationen. Jag vill också passa på att rikta ett stort tack till alla företag som hjälper till i coronaarbetet, säger kommunalrådet Gunnar Selberg.

För ytterligare upplysningar: Gunnar Selberg, kommunalråd, telefon: 070-5555038, Lennart Andersson, kommundirektör, telefon: 0980-75529

Kontakt

Senast uppdaterad •
Sidansvarig • Ulrika Isaksson