Hur såg planeringen ut med det nya stadshuset Kristallen?

I utvecklingen av den nya stadskärnan så passar Kiruna kommun på att skapa en miljö- och funktionsmässigt smart stad genom att kombinera verksamheter i gemensamma lokaler.

Det nya stadshuset Kristallen stod klart hösten 2018. Kristallen, Kirunas nya stadshus och länskonstmuseum, är resultatet av en arkitekttävling som hölls under 2013 och som vanns av Henning Larsen Architects A/S. LKAB var byggherre och Peab hade uppdraget att bygga Kristallen.

Stadshuset ska vara välkomnande och signalera öppenhet. Alla ska känna sig välkomna att besöka byggnaden och känna att det är enkelt att ta del av utställningar, demokratiska beslutsprocesser och andra upplevelser och evenemang. Förutom att vara ett kommunkontor ska huset användas på en rad olika sätt och därför fylla en viktig funktion för kommunen och dess invånare.

Sidans namn används som frågan, och kommer att dyka upp som rubriken för plusboxen.
Det som anges i fältet Svar kommer att dyka upp i plusboxens innehåll.

Glöm inte att ange kategori för Frågan och Svaret. Frågor och Svar som saknar kategori kommer inte att dyka upp i FAQ-appen.
Ange kategori genom att högerklicka på sidan, välj Egenskaper -> Metadata. Välj sedan kategori under metadatat: Frågor och Svar - kategori.
Man kan använda en befintlig kategori eller skapa en egen kategori. Kategorier kan även ärvas.