Nyheter

Gironet tittar på alternativa lösningar för Övre Soppero, men ännu är inget beslutat

Med anledning av inslagen i Sameradion och Oddasat kring Gironets planer för Övre Soppero vill vi förtydliga hur läget ser ut. Att bygga fibernät i Sveriges till ytan största kommun och till ett av de billigaste priserna är e...

Läs mer
  • Snart är årets byggsäsong över

  • Uppdatering om sommarens projekt

  • Nu skickar vi ut markupplåtelseavtal

Vad kan vi hjälpa dig med?

Läs mer om fiber här

Varför ska jag ansluta mig till fibernätet?

Idag sker allt mer på nätet och en sak är säker, utbudet via nätet kommer att öka ytterligare och tjänster kommer att ställa allt högre krav på uppkopplingen. Fibernätet är med andra ord precis lika viktigt som all annan infrastruktur. Med fibernätet skapar vi förutsättningarna och ger dig som användare snabb tillgång till hela världen.

Läs mer

Vilka möjligheter finns det med fiber?

Det finns en mängd olika tjänster du kan få genom fibernätet, några av huvudgrupperna är bredband, bredbandstelefoni och bredbands-TV. Utbudet och tjänsterna utökas ständigt så se till att hålla dig uppdaterad.

Läs mer

Finns Gironet i mitt område?

Vårt mål är att Kiruna ska vara världens smartaste kommun. Därför satsar vi på att bygga ut fibernät i hela kommunen, överallt vart det är tekniskt och ekonomiskt möjligt. Här hittar du mer information om vart vi finns idag och områden som vi planlägger inför.

Läs mer

Anslutningsproblem?