Här finns Gironet

Vårt mål är att Kiruna ska vara världens smartaste kommun. Därför satsar vi på att bygga ut fibernät i hela kommunen, överallt vart det är tekniskt och ekonomiskt möjligt.

I vissa områden krävs det att du gjort en anmälan för anslutning till fibernätet innan arbetet påbörjats. För att hitta information om vad som gäller i just ditt område så har vi fördelat informationen under två menyflikar.

Här finns Gironet - Under denna flik hittar du områdeslistor i alfabetisk ordning som ger detaljerad information för det valda området. 

Pågående och kommande projekt - Under denna flik hittar du en lista på de bostadsområden som Gironet planlägger fiberanslutning för. Det kan handla om samförläggning för att möjliggöra en framtida fiberanslutning, förtätning av befintliga områden eller nya områden där vi inte finns sedan tidigare.

Bor du i ett område där det inte finns något pågående eller kommande projekt kan du skicka in en intresseanmälan så återkommer vi med besked om/när en utbyggnad kan bli aktuell. Intresseanmälan är inte på något sätt bindande, men hjälper oss att se vart intresset finns för framtida fiberanslutning. På så sätt kan vi planera kommande fiberutbyggnad bättre.