Kiruna kan vara förebild i hållbar stadsutveckling

Under innovationsdagarna i Kiruna i april 2018 fanns bland annat Sveriges sex innovationsplattformar och internationella experter på hållbarhet och grön finansiering på plats för att tala och samarbeta om hållbar stadsutveckling och innovation.

Kiruna kan visa världen vad som är möjligt när det gäller stadsomvandling. Kirsten Dunlop från Climate KIC, Europas största offentlig-privata partnerskap om innovation för klimatlösningar, talar om detta.
-Det är otroligt spännande att staden ska flyttas och det är ett fantastiskt tillfälle att bygga en modell för världen. Kiruna kan möta alla krav på att vara hållbar och göra ett så lågt fotavtryck som möjligt när det gäller koldioxid, säger Kirsten Dunlop.
Filmen är gjord av Kaj Embren, Senior Advisor, Southpole Group, www.kajembren.com

Kiruna kan vara en förebild i hållbar stadsutveckling. Anders Wijkman från Climate KIC, Europas största offentlig-privata partnerskap om innovation för klimatlösningar talar om detta. Filmen är gjord av Kaj Embren, Senior Advisor, Southpole Group, www.kajembren.com

Björn Bergstrand, Hållbarhetschef Kommuninvest talar om gröna obligationer. Filmen är gjord av Kaj Embren, Senior Advisor, Southpole Group, www.kajembren.com

Kiruna Kommun
Tekniska Verken
Vinnova
EU
LTU
RISE
Sparbanken Nord
Region Norrbotten
Energimyndigheten