En hållbar vision

Hand med löv

Kiruna Sustainability Center ska ta vara på kraften i stadsomvandlingen. I samarbete mellan samhällsinvånare, kommun, näringsliv och forskningsaktörer ska vi skapa ett smart och attraktivt samhälle som gör det lättare att leva hållbart.

Kiruna stadsomvandling ger ett unikt tillfälle att från grunden utveckla och bygga en smart och hållbar stad som är attraktiv för nuvarande och framtida Kirunainvånare, för näringsliv och forskningsaktörer. I utvecklingen av en smart stad i ett arktiskt klimat cirka 220 km norr om polcirkeln finns stor potential för tillväxt och utveckling inom en ny näring för Kiruna, hållbarhetsnäringen.

Varför ska vi ha en smart och hållbar stad?

Vi och alla andra behöver förr eller senare göra omställningen till en smart och hållbar stad och ta ansvar för klimatförändringarna. I Kiruna har vi en kort horisont framför oss. Snart ska vi ha en helt ny stad som kan vara en smart och hållbar stad för en lång tid framöver om vi tar vara på möjligheterna.

Hållbar Stad Länk till annan webbplats.

Hållbar Stad är ett forum för dig som arbetar med eller intresserar dig för hållbar stadsutveckling. En webbplats för idéutbyte, kunskap och goda exempel som drivs av Rådet för hållbara städer.

Senast uppdaterad •
Sidan publicerad av • Sandra Eriksson