"rootPage" is not defined.

Innovationslek! är ett inspirerande och roligt verktyg för att arbeta med innovation i offentlig sektor. Här får du konkreta metoder för att bryta mönster, förstå problem och hitta lösningar som fungerar.

Innovationslek! är ditt go-to verktyg för att samverka, förändra, lösa problem och få nya perspektiv. Använd QR-koderna på korten för att hitta mer inspiration, få instruktioner och ladda ner arbetsmaterial.

Leken innehåller 7 kategorier som kan användas enskilt eller kombineras på valfritt sätt.

Kategorierna 1–4: kulturkort

Inspirationskort
Inspireras av andras innovationsresor och lär dig om vad innovation är och hur det kan bedrivas inom offentlig sektor.

Mindsetkort
Använd mindsetkorten för att skapa utrymme att ställa frågor du sällan ställer. Reflektera enskilt eller i grupp om hur beteenden, kultur och inställning påverkar innovation i din organisation.

Samverkanskort
Samverkanskorten används för konkreta tips och förslag på hur ni bygger ett starkt, jämlikt och multidisciplinärt team.

Actionkort
Actionkorten används i möten eller i workshops som icebreakers, pausunderhållning eller helt enkelt för att röra om i grytan. När ett actionkort dras ska handlingen utföras direkt.

Kategori 5–7: metodkort

De är exempel på delar som ingår i Kirunamodellen, en workshopmetod som gynnar samverkan, nya idéer och innovation inom offentlig sektor. Genom metodkorten kan ni antingen följa de workshopdesigns som är framtagna eller bygga en egen workshop. Metodkorten följer en förutbestämd ordning, men alla metodkort behöver inte användas i alla sammanhang. I mån av tid kan allt ifrån ett till alla kort användas i följd.

Problemförståelsekort
Problemförståelsekorten består av fem olika metodkort som kan användas i följd eller enskilt för att hjälpa dig att förstå ett visst problem du står inför.

Idé- och prototypkort
Ta hjälp av idégenereringskorten för att hitta konkreta metoder för hur du kan ta fram nya, kreativa lösningar.

Handlingsplanskort
Handlingsplanen är ett viktigt steg i förverkligande av lösningen.

Ha så kul!

Ladda ner Innovationslek! som pdf , 307 kB.

Innovationslek! finns också som digital kortlek