Trivselregler

En bild på hur du ska tänka kring trivsel på badhuset

Simhallsbadet är en plats för alla. Det medför ett ansvar, där var och en måste hjälpa till för att göra simhallen till en trevlig och trygg plats för alla badgäster.

Barn och ungdomar utan sällskap av vuxen medföljare ska ha fyllt tio år, kunna simma samt kunna tillgodogöra sig säkerhetsinstruktioner. Alternativt ska en medföljande simkunnig vuxen, minst 18 år finnas med under hela vistelsen. Den medföljande ska vara ombytt till badkläder och redo att ingripa vid behov.

Du som följer med in i anläggningen betalar entréavgift och detta gäller oavsett om du ska bada eller inte. Entrén gäller för en passage. Ledsagare eller assistent som medföljer brukare in i anläggningen har fri entré (mot uppvisande av intyg). Av hygienskäl så behöver du byta om till rena kläder som du inte haft utomhus även om du inte ska bada, till exempel shorts och t-shirt.

Ta av dig skorna vid skogränsen och bär med dem till skåpet. Endast skor för inomhusbruk är tillåtna i simhall, dusch- och omklädningsrum eller i gym-och träningslokaler.

Duscha noggrant innan bad för att minska användningen av klor och för att skapa en trevligare miljö för andra gäster. Duscha/tvätta hela kroppen naken med tvål och tvätta håret med schampo (eller använd badmössa) innan du sätter på dig rena badkläder. Klor reagarer bara på smutspartiklar, är du ren så fastnar inte klor på din hud.

Efter duschen ska du byta om till rena badkläder (baddräkt, bikini, badbyxa eller burqini). Dina badkläder ska vara polyester/lycra eller liknande material. Det är förbjudet att bada i underkläder och plagg av bomullstyg.

Alla barn under tre år ska använda baby-badbyxa som sitter åt eller badblöja under badkläderna.

Dina badkläder ska vara rena, men tvätta inte badkläderna med sköljmedel. Sköljmedel är ett organiskt material som försvårar vår vattenrening.

I Actics träningslokal har du rena träningskläder och innan motionssimning duschar du och byter om till rena badkläder.

Egen matsäck äter du på läktaren på uppmärkt plats. Inga livsmedel i eller vid bassängerna är tillåtet.

Ditt klädskåp låser du med hänglås som du har med själv eller köper i vår reception. Du tar eget ansvar för dina tillhörigheter under besöket. Väska och packning måste du lämna i ditt skåp i omklädningsrummet.

Av hygien- och säkerhetsskäl får barnvagnar inte tas med i badområdet. Barnvagnar parkeras vid receptionen.

Anläggningen är rök-, alkohol- och drogfri.

Generellt får inga mobiltelefoner eller kameror användas för bildupptagning i anläggningen. Kontaka personalen om du vill ta en bild på ditt eget barn, barnbarn eller sällskap.

För din och övriga besökares säkerhet måste du följa skriftliga säkerhetsregler och personalens muntliga instruktioner.

Badbevakning sker i begränsad omfattning, kontakta alltid personalen vid tillbud! Tänk på att vara rädd om dig själv och andra så att inga olyckor sker.

Vår anläggning har ronderande badbevakning. All personal är utbildad i livräddning och hjärt- och lungräddning. På anläggningen finns hjärtstartare/defibrillator.

Det är viktigt att du som förälder är medveten om att det finns risker med att besöka ett bad. Vi vill därför försäkra oss om att du hela tiden har uppsikt på ditt/dina barn och följer våra anvisningar. Barn ska ha målsman eller annan vuxen (18 år) i omedelbar närhet i vattnet (en armslängds avstånd är en bra tumregel).

Armkuddar och andra flythjälpmedel får inte ses som ersättning till en vuxens tillsyn.

Alla former av glasartiklar, exempelvis drickglas, flaskor och cyklop med glas är förbjudna i anläggningen.Gäller inte glasögon.

När du nyttjar någon av våra bastuavdelningar ska du sitta på handduk och vi bastar utan badkläder.

På Simhallsbadet har vi både kvinnlig och manlig personal och vår uppgift är att se till att vi har en säker och trivsam badanläggning. Vi ansvarar bland annat för löpande underhållsstädning i dusch- och omklädningsrum och det kan förekomma manlig personal i damernas omklädningsrum och kvinnlig personal i herrarnas omklädningsrum.

Kontakt

Senast uppdaterad •
Sidan publicerad av • Martina Aho Koivisto