"rootPage" is not defined.

Aurora kultur & kongress

Den bruna och grå byggnaden Aurora kultur & kongress står närmast Kristallen, stadshus och länskonstmuseum, som är en snövit byggnad..
Aurora kultur & kongress ses mitt i bilden, till höger om Scandic Kiruna.

Aurora kultur och kongress är en mötesplats som genomsyras av mångfald och tillväxt, ett gemensamt hus för kommuninvånare i alla åldrar att samlas i både vardag och fest. Kulturhuset bidrar till stadens attraktivitet och är en samlingsplats där kultur, utbildning, föreningsliv och näringsliv möts och ger energi och tillväxt till kommunen.

I hjärtat av den nya stadskärnan finns Kirunas nya fantastiska kulturhus. Verksamheten är just nu i en uppbyggnadsfas, men det finns alla möjligheter att boka möten och konferenser i byggnaden. För mer information följ länken nedan till verksamhetens webbplats.

Vid årsskiftet 2020/2021 fick alla som ville lämna förslag på vad det nya kulturhuset skulle heta. Totalt inkom 165 förslag från allmänheten. I februari 2021 togs frågan upp av kommunstyrelsen. Totalt gick fem namnförslag vidare för senare beslut i kommunfullmäktige. Dessa fem namnförslag var: Aurora, Giron, Kaamos, Vistas och Kiruna Congress.

I slutet på februari 2021 meddelades att det nya kulturhuset har fått ett namn; Aurora kultur och kongress.

Senast uppdaterad •
Sidan publicerad av • Marianne Nordmark