Allmän smittspridning i Kiruna kommun

Det råder en allmän smittspridning av covid-19 i Kiruna kommun. Följ råd och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Region Norrbotten så noga som möjligt. Gör vad du kan för att hjälpa till att bromsa den ökande spridningen av covid-19. Ditt val gör skillnad!

Allmän smittspridning i Kiruna kommun

Det råder en allmän smittspridning av covid-19 i Kiruna kommun. Följ råd och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Region Norrbotten så noga som möjligt. Gör vad du kan för att hjälpa till att bromsa den ökande spridningen av covid-19. Ditt val gör skillnad!

Simhallsbadet Kiruna

Simhallsbadet håller stängt för allmänhet och föreningar tills annat beslut tas, öppet endast för skolverksamhet i begränsad omfattning.

Public pools are closed to the public from November 12th 2020.
Actic gym sports facility are closed.

Badkort förlängs med tiden som vi har haft stängt.

Justering av begränsningar/restriktioner för vissa kommunala anläggningar under perioden 2021-02-06--2021-02-13 eller tills annat beslut fattas.

Detta för att begränsa risken för smittspridning av covid-19 i enlighet med folkhälsomyndighetens föreskrifter och nationella allmänna råd samt regeringens restriktioner 2021-02-04.

Kommunens samtliga idrottsanläggningar kommer att vara stängda och därmed tillåts inte träning, tävling eller matcher på idrottsanläggningarna. Detta gäller även skolornas gymnastiksalar.

Undantag görs för grund- och gymnasieskolornas idrottsundervisning, verksamheten vid Kiruna ridanläggning samt professionella idrottare som har idrotten som yrke eller huvudsaklig sysselsättning. Undantag avseende inomhusidrott har tidigare gjorts för barn och ungdomar födda 05 och senare.

Från den 6 februari får även ungdomar födda 02 och senare träna inomhus på kommunala anläggningar. Folkhälsomyndighetens föreskrifter och skärpta nationella allmänna råd utifrån smittskyddslagen skall följas.

Som tidigare gäller att träningsverksamhet skall genomföras i mindre grupper. En mindre grupp definieras av kommunledningsförvaltningen enligt lokallista, max två ledare utöver grupp.

Omklädningsrummen är stängda, ombyte sker hemma. Undantaget är elitverksamhet eller annan verksamhet där sjukdomsbild på individnivå kan motivera det.

Allmänhetens åkning i ishallarna genomförs inte.

Badhusen är stängda för allmänhet och föreningsverksamhet, öppet endast för skolverksamhet i begränsad omfattning.

Gym i kommunal regi, Actic Gym sporthall, hålls stängt

Detta beslut har fattats på delegation av kommundirektör enligt kommunstyrelsen delegationsordning, 2020-10-05, § 248, punkten 3.9.2.

Lennart Andersson
Kommundirektör

Simhallsbadet är ett familjevänligt badhus mitt i Kiruna. Vi har två stora simbassänger, en undervisningsbassäng och en plaskavdelning med djungeldjur för de minsta. Vattenrutschkana, trampoliner och bubbelpool förgyller ditt besök.

Information gällande Covid-19 om simhallen håller öppet

  • Vi desinficerar bassängvattnet med klor och har höjt värdena i våra bassänger, det dödar både virus och bakterier.
  • Vi håller en hög frekvens på städning i lokalerna.
  • Vi tillhandahåller tvål i duschar och toaletter.
  • Om du känner dig frisk välkommen att bada, simma och träna
  • Duscha före bad med schampo och tvål , håll avtstånd och var extra nogamed handhygien.
  • Om du känner dig sjuk ska du inte besöka oss, stanna istället hemma.

Kontakt

Senast uppdaterad •
Sidan publicerad av • Sofi Jernelöf