Ida Bentinger- Årets Kirunastipendiat 2023

Konstnär Ida Bentinger, Kirunastipendiat 2023

Torsdagen 30 mars beslutade officiell jury att utse konstnär Ida Bentinger till årets Kirunastipendiat 2023.

Motivering:

Med en suggestiv ton och ett tankeväckande uttryck skapar konstnären verk som deltar i naturens egen process

Ida har utbildat sig i såväl Bologna Italien, Masterexamen, fine art samt i Sverige på Konstfack (keramik och glas) och konsthistoria i Stockholms univeristet. Numera är hon bosatt i Bologna, men är mycket verksam som konstnär i Sverige, både såväl med uppdrag av konstnärlig gestaltning och separata utställningar.

Hon arbetar med temporära Land Art skulpturer och gillar konst på oväntade platser. Konst som är inbjudande, lätt att relatera till och tillgänglig för alla.

Jag gillar att växla mellan olika tekniker. Min inspiration är människan och dess relation till naturen. Hur jag sedan väljer att gestalta det på beror på det visuella uttrycket jag tycker passar bäst. Därför kan mina utställningar bestå av installationer, teckningar, målningar och skulpturer.

'Oneness' av konstnär Ida Betinger. År 2020 Konstverket finns att beskåda i Sickla Strandpark

I oktober månad 2023 ställer Ida Bentinger ut en egen stipendiatutställning i Kiruna konsthall, Aurora kultur och kongress. Missa inte det!

Konstnär Charlotta Rosengren tilldelades Publikens Pris- stort grattis Charlotta!

Övriga medverkande i finalutställningen inom Kirunastipendiet 2023 var:

Daniel Fleur, Ebba Johansson samt Gustaf Lilliestierna

Kiruna kommun och Kiruna konstgille tackar alla medverkande konstnärer, allmänhet och besökare för ert engagemang och intresse kring vårt anrika stipendieum.

Senast uppdaterad •
Sidan publicerad av • Malin Rolund