Annorlunda valborg under pandemin

Valborgsfirandet blir annorlunda i år. På grund av spridningen av covid-19 uppmanar Folkhälsomyndigheten alla att undvika fester och att bilda folksamlingar. Tänk på att hålla avstånd till andra människor även utomhus.

I år måste vi alla hjälpas åt att bromsa spridningen av covid-19. Det innebär att valborgsfirandet måste se annorlunda ut. Det finns ett förbud mot allmänna sammankomster med fler än 50 personer. Resor över landet, trängsel och folksamlingar ska undvikas och alla behöver se till att hålla avstånd. Det är också olämpligt med större bjudningar även om de hålls i hemmet och utomhus.

Den som känner sig minsta förkyld ska hålla sig undan andra helt och hållet.

Den som är 70 år och äldre löper ökad risk för svår sjukdom i covid-19. Därför är det extra viktigt att alla som fyllt 70 år begränsar sina nära kontakter.

Samma begränsningar för antalet personer som kan samlas och rekommendationer om att undvika trängsel gäller givetvis även under första maj – där demonstrationstillstånd inte ges för fler än 50 personer – samt under andra högtider under våren, som ramadan med eid al-fitr.

Senast uppdaterad •
Sidan publicerad av • Martina Aho Koivisto