Minska smittspridningen, semestra hemma i sommar

Alla måste hjälpa till att dämpa spridningen av covid-19. Tänk igenom om dina semesterresor verkligen är nödvändiga att genomföra. Vi har samlat tips på aktiviteter på hemmaplan för dig som bor i Kiruna kommun.

Folkhälsomyndigheten rekommenderar alla att tänka igenom om en längre planerad resa inom Sverige verkligen är nödvändig att genomföra. Dels för att minska risken för smittspridning till andra delar av landet men också för att inte belasta sjukvården i en annan region än den du tillhör.

Undvik också att resa med kollektiva färdmedel. Blir du sjuk behöver du kunna ta dig hem på ett säkert sätt utan att riskera att smitta andra. Kortare resor från bostaden är okej så länge du inte är sjuk. Men tänk på att begränsa dina sociala kontakter, hålla avstånd till andra och undvika platser där många människor samlas. Den som är sjuk ska inte resa alls.

Intresset för sommarsemester i eller i närheten av hemmet, så kallad hemester förväntas öka i år.

Här hittar du som stannar i Kiruna kommun under sommaren tips på aktiviteter på hemmaplan. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer information och rekommendationer kring inrikesresor.(Länk till krisinformation.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Information om utrikesresor och att vistas utomlands. (Länk till krisinformation.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad •
Sidan publicerad av • Martina Aho Koivisto