Kommunens idrottsanläggningar är stängda för allmänheten

För kommunens samtliga idrottsanläggningar gäller att träning, tävling eller matcher inte kommer tillåtas, de är stängda för allmänheten från den 12/11-20. Detta gäller även skolornas gymnastiksalar. Alla anläggningar kommer att var låsta.

Idrottsanläggningar

För kommunens samtliga idrottsanläggningar gäller att träning, tävling eller matcher inte kommer tillåtas, de är stängda för allmänheten. Detta gäller även skolornas gymnastiksalar. Alla anläggningar kommer att var låsta.

Undantagen är träning för barn födda 2005 eller senare samt professionella idrottare som har idrotten som yrke eller huvudsaklig sysselsättning. Gällande omklädningsrum så ska aktiva byta om och duscha hemma i möjligaste mån. Ansvariga från föreningarna öppnar för tillåten verksamhet. Föräldrar och medföljande vuxna skall i största möjliga mån inte släppas in i aktuell anläggning.

Läs mer hos Riksidrottsförbundet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kiruna IF A lag och Kiruna AIF A lag ges möjlighet för träning utifrån ovanstående. Inga andra lagidrotter kan utifrån ovanstående ges undantag för träning i kommunala anläggningar. För Kiruna FF:s verksamhet kommer Lombia konstgräs arena snöröjs så länge snömängd och kyla tillåter det

Ett stort ansvar att dessa rekommendationer följs ligger på föreningarna och individen.

Friluftsområden med utomhusverksamhet påverkas inte av de allmänna råden i nuläget, med undantag för offentliga lokaler, som Matojärvi skidstadion, värmestugan vid varggropen som stängs för allmänhet.

Allmänhetens åkning ishallarna

Genomförs inte.

Badhusen

Stänger för allmänheten. Skolornas simundervisning kommer att fortsätta. Detsamma gäller föreningsverksamhet för ungdomar födda 2005 och senare enligt det som gäller idrottsanläggningar ovan.

Detta gäller även baden i byarna.

Gym i kommunal regi

Actic Gym sporthall och simhall stängs för all träning.

Senast uppdaterad •
Sidan publicerad av • Ulrika Isaksson