Stängning av idrottsanläggningar förlängs

Fritidsutskottet beslutade igår den 14 december 2020 att förlänga stängningen av de kommunala idrottsanläggningarna till och med den 11 januari 2021 i enlighet med de skärpta nationella föreskrifterna och allmänna råden för att begränsa risken för smittspridning av covid-19. De nationella föreskrifterna gäller också från och med den 14 december 2020.

Kommunens samtliga idrottsanläggningar är stängda och därmed tillåts inte träning, tävling eller matcher på idrottsanläggningarna. Detta gäller även skolornas gymnastiksalar.

Undantagen är träning för barn födda 2005 eller senare samt professionella idrottare som har idrotten som yrke eller huvudsaklig sysselsättning. Gällande omklädningsrum så ska aktiva byta om och duscha hemma i möjligaste mån. Ansvariga från föreningarna öppnar för tillåten verksamhet. Föräldrar och medföljande vuxna ska i största möjliga mån inte släppas in i aktuell anläggning.

Allmänhetens åkning i ishallarna genomförs inte.

Badhusen stänger för allmänheten. Skolornas simundervisning kommer att fortsätta, detsamma gäller föreningsverksamsamhet för ungdomar födda 2005 och senare enligt undantagen ovan.

Gym i kommunal regi, Actic Gym sporthall och simhall, stängs för all träning.

Senast uppdaterad •
Sidan publicerad av • Ulrika Isaksson