De kommunala anläggningarna stängs ned

Kiruna kommun stänger ned all verksamhet i idrottshallar, badhus och andra inomhusanläggningar från och med måndag den 21 december 2020.

Kiruna kommun har sedan tidigare hårda restriktioner på sina anläggningar. Nu skärps dessa ytterligare. All verksamhet stängs ned i idrottshallar, badhus och andra inomhusanläggningar från och med 2020-12-21. Detta gäller även verksamheten på Kiruna ridanläggning.

Konkret innebär det att ingen träningsverksamhet kan bedrivas i de kommunala anläggningarna. Enda undantaget är ishockeyns elitverksamhet.

Friluftsliv, motion och uteaktiviteter är en viktig del i Kirunabornas vardag och det blir ännu viktigare i lovtider.

Kiruna kommun ser därför till att alla uteanläggningar hålls öppna enligt ordinarie planering. Även elljusspåren i Tuolluvaara och på Luossavaara prepareras. Extra underhåll läggs på de uteisar som enligt plan ska vara öppna och Lombia konstgräsplan kommer att hållas snöfri att nyttja för alla. All omklädning sker hemma.

Ansvaret att följa de nationella riktlinjerna vilar på dig som individ och på din förening.

Läs mer om de nya restriktionerna här.

Har du frågor som rör föreningsliv eller Kiruna kommuns idrottsanläggningar går det bra att kontakta Jan Klein som är avdelningschef för Fritid och service.

Kontakt

Senast uppdaterad •
Sidan publicerad av • Ulrika Isaksson