Vecka fri från våld

Under vecka 47 (22–28 november), arrangeras föreläsningar, filmvisningar, utställningar och panelsamtal på olika platser i länet och sänds även digitalt.

EN VECKA FRI FRÅN VÅLD är ett initiativ skapat av organisationerna Unizon och MÄN. Var tredje vecka dödas en kvinna i Sverige av en man hon har eller har haft en relation med och vart tionde barn tvingas uppleva våld i hemmet. Mäns våld är ett av våra största samhällsproblem men våldet går att förebygga. Under en vecka fri från våld uppmärksammas det viktiga förebyggande arbetet som pågår runt om i landet och i länet.

VÅLD I FOKUS I NORRBOTTEN


I Norrbotten arrangeras veckan av Länsstyrelsen, Luleå kommun, Bodens kommun, Tjejjouren Luleå, Kvinnojouren Athena, Kalix kommun, Kalix Folkhögskola, Piteå kommun, Arjeplog kommun, Överkalix kommun, Övertorneå kommun samt Rädda Barnen. Kampanjen stöds av Sveriges Kommuner och Regioner, Jämställdhetsmyndigheten och Länsstyrelserna.

Programmet med evenemang dag- och kvällstid är under uppbyggnad och uppdateras löpande. Länkar till digitala evenemang tillkommer i närmare anslutning till arrangemangen.

Nedan hittar du mer information och länkar till anmälan för digitalt deltagande:

Senast uppdaterad •
Sidan publicerad av • Marianne Nordmark