Folkhälsomyndigheten ändrar rekommendationer för testning för covid-19

Från och med den 22 november rekommenderar Folkhälsomyndigheten att regionerna erbjuder testning för covid-19 för alla med symtom. Rekommendationen gäller även för en person som är vaccinerad. Folkhälsomyndigheten rekommenderar också att personer utan symtom testas när någon i hushållet insjuknar i covid-19.

Anledning till att Folkhälsomyndighetens rekommendationer ändras är dels en ökande smittspridning i många länder i Europa, dels att Folkhälsomyndighetens scenarier har pekat mot en trolig ökning även i Sverige de kommande veckorna.

Rekommendationen att testa sig vid symtom gäller oavsett om personen är vaccinerad eller inte, men den som haft konstaterad covid-19 under det senaste halvåret undantas. Dessutom rekommenderar Folkhälsomyndigheten att personer utan symtom testas när någon i hushållet insjuknar i covid-19.

Testning för covid-19 rekommenderas för alla med symtom - Krisinformation.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Folkhälsomyndigheten föreslår vaccinationsbevis från 1 december

Folkhälsomyndigheten har bett regeringen att införa vaccinationsbevis vid evenemang för personer som är 18 år och äldre från och med den 1 december. Vaccinationsbeviset ska kunna användas vid arrangemang inomhus med fler än 100 deltagare.

Folkhälsomyndigheten föreslår vaccinationsbevis - Krisinformation.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad •
Sidan publicerad av • Marianne Nordmark