Nu är familjecentralen invigd

Fotot är taget utomhus med flera personer på bilden som alla deltar i en invigning. I bakgrunden ser vi ett brunt stenhus.
Gunnar Selberg, kommunalråd invigde familjecentralen. Till vänster Jenny Lindberg, projektledare. socialförvaltningen och till höger Monica Autio, familjepedagog, öppna förskolan samt personal vid Kiruna kommun, Region Norrbotten och Norrskenets Hälsocentral.

Gunnar Selberg klippte bandet! Vid invigningen deltog Anne Kotavuopio-Jatko, ordförande socialnämnden, Annica Henelund, ordförande kultur- och utbildningsnämnden samt personal vid Kiruna kommun, Region Norrbotten och Norrskenets Hälsocentral.

Onsdag den 4 maj invigdes Kirunas familjecentral på Högalidsgatan 1 med tårta, saft och tal. På plats fanns politiker, personal, föräldrar och barn.

Familjecentralen är en samverkan mellan Kiruna kommun, Region Norrbotten och Norrskenets Hälsocentral. Verksamheten är en mötesplats där föräldrar och barn kan träffas utan att boka tid. Den öppna förskolan på samma adress är familjecentralens centrala samlingspunkt.

Under sitt tal på invigningen vände sig Gunnar Selberg till personalen på Kiruna Familjecentral:

Jag var ju och träffade några av er när jag hade tillträtt som kommunalråd och då pratade ni också om det här med samverkan och det ni ville göra. Det ligger ju helt i linje med det som vi helst vill se, att hitta de här synergierna och samverkansmöjligheterna. Jag vill bara önska er varmt lycka till, det blir jättekul att se hur det går och det kommer säkert att gå jättebra, säger kommunalrådet Gunnar Selberg.

Familjecentralen är efterlängtad och kommer att fungera som en perfekt mötesplats för föräldrar med barn 0-6 år och en fast punkt för vår fortsatta samverkan mellan yrkesgrupperna. Tack till alla som kom på invigningen, säger Jenny Lindberg, projektledare på socialförvaltningen.

Familjecentralens samverkansaktörer mödrahälsovård, barnhälsovård och socialtjänstens öppenvård finns på plats på öppna förskolan vid angivna tider (se nedan). Barnmorskor och distriktssköterskor deltar efter önskemål och behov, till exempel tematräffar och gruppaktiviteter.

Det är glädjens dag för oss i nämnden, för Kirunabor och vår samarbetspartner i familjecentralen. Detta är åter igen ett bevis på hur samverkan gör underverk. Nämnden jobbar hårt med att satsa på förebyggande vård och omsorg. Tack till alla involverade i projektet för ert engagemang och entusiasm, säger Anne Kotavuopio-Jatko, ordförande socialnämnden.

Öppna förskolan är en pedagogisk ledd mötesplats för barn 0-6 år tillsammans med föräldrar eller annan vuxen. Här kan du umgås och utbyta erfarenheter med andra föräldrar eller vuxna. En öppen förskola är en öppen form av barnverksamhet, där barnen inte är inskrivna, utan föräldrarna väljer själva när och hur ofta barnen deltar. Till öppna förskolan kan föräldrar och barn komma för att leka, lära, få stöd i föräldraskapet och lära känna andra familjer.

Från kultur och utbildningsnämndens sida så känns det som att det här ska bli jättespännande att följa, framför allt öppna förskolan eftersom det är en del av vår verksamhet. Jag tror att det kommer att bli ett jättebra tillskott till våra andra verksamheter och förhoppningsvis kommer det att bli väldigt uppskattat, säger Annica Henelund, ordförande kultur- och utbildningsnämnden.

Till vänster ses Monica Autio och till höger Jenny Lindberg. Bilden är tagen inomhus på familjecenter.
Monica Autio, familjepedagog, öppna förskolan och Jenny Lindberg, projektledare socialförvaltningen.

Adress och kontaktuppgifter:

Kiruna Familjecentral, Högalidsgatan 1, bottenplan.
Öppettider: Tisdag – onsdag – torsdag klockan 08:30 – 11:30.
Telefon: 073-061 5498.
Instagram: #familjecentralenkiruna.

Senast uppdaterad •
Sidan publicerad av • Marianne Nordmark