Skyddsombudsstoppet på Vittangi skola fortsätter

Vittangi är en lugn och fin by, som ligger naturskönt vid Torneälvens strand. Här finns bostäder, en bra skola och givande lärarjobb. I närheten av skolan finns en nybyggd aktivitetspark med skatepark, utegym, hinderbana, bouleplan, volleybollplan och grillplats i anslutning till en gräsfotbollsplan, med skidspår på vintern.
Vittangi är en lugn och fin by, som ligger naturskönt vid Torneälvens strand. Här finns bostäder, en bra skola och givande lärarjobb. I närheten av skolan finns en nybyggd aktivitetspark med skatepark, utegym, hinderbana, bouleplan, volleybollplan och grillplats i anslutning till en gräsfotbollsplan, med skidspår på vintern. Foto: Sofia Lagerlöf Määttä

Mellanstadiet och högstadiet fortsätter hållas stängt på grund av skyddsombudsstopp. Detta innebär att elever som går i årskurs 4-9 måste stanna hemma även under fredagen. I skrivande stund är det oklart hur länge skolan kommer att vara stängd. Så snart det finns mer information går vi ut med den i v-klass och på kiruna.se.

Under dagen har skolchef, hälsosamordnare och en personalkonsult träffat Visions skyddsombud, rektor och pedagoger på Vittangi skola.

- Vi har pratat om vad det här innebär och om ohälsan bland personalen. Vi har också hopp om att kunna anställa en person som är pensionerad, men som kan tänka sig att jobba. Vi kommer att få möblera om lite bland personalen, men det ser ut som att vi kan lösa situationen. Skolan kommer att kunna öppna under nästa vecka, säger skolchefen Viktoria Björklund.

Det var igår, den 28 september, som skyddsombudet vid Vittangi skola valde att avbryta arbetet på skolan för årskurs 4-9 med hänvisning till Arbetsmiljölagen 6 kap 7 §. Skälet är att det sedan skolstart saknats en lärare i årskurs 4-5 och lärare på högstadiet har tillfälligt skött undervisningen i väntan på att rekryteringen skulle bli klar, vilket alltså inte har skett.

Senast uppdaterad •
Sidan publicerad av • Ulrika Isaksson