Ida Bentinger- Årets Kirunastipendiat 2023

Konstnär Ida Bentinger- Årets Kirunastipendiat 2023

Torsdagen 30 mars beslutade officiell jury att utse konstnär Ida Bentinger till årets Kirunastipendiat 2023.

Motivering:

Med en suggestiv ton och ett tankeväckande uttryck skapar konstnären verk som deltar i naturens egen process

Ida har utbildat sig i såväl Bologna Italien, Master inom fine art samt i Sverige på Konstfack (keramik och glas) och konsthistoria i Stockholms univeristet.

Numera är hon bosatt i Bologna, men är mycket verksam som konstnär i Sverige, både såväl med uppdrag av konstnärlig gestaltning och separata utställningar.

Hon arbetar med temporära Land Art skulpturer och gillar konst på oväntade platser. Konst som är inbjudande, lätt att relatera till och tillgänglig för alla.

Jag gillar att växla mellan olika tekniker. Min inspiration är människan och dess relation till naturen. Hur jag sedan väljer att gestalta det på beror på det visuella uttrycket jag tycker passar bäst. Därför kan mina utställningar bestå av installationer, teckningar, målningar och skulpturer.

Konstverk 'Oneness', 2022 i Sickla Strandpark. Fotograf Ida Bentinger

Pulbikens Pris förärades konstnär Charlotta Rosengren- stort grattis!

Övriga medverkande i finalutställningen var:

Daniel Fleur, Ebba Johansson och Gustaf Lilliestierna.

Kiruna kommun och Kiruna konstgille vill tacka alla medverkande konstnärer, allmänhet och besökare för ert engagemang kring vårt anrika stipendium.

I oktober månad arrangeras en separat stipendiatutställning i Kiruna konsthall, Aurora kultur och kongress. Håll utkik efter den!

Senast uppdaterad •
Sidan publicerad av • Malin Rolund