Kulturevenemang 19 augusti

Fotot visar personer som spelar på instrument och dricker kaffe

Lördag den 19 augusti ges berättarföreställningen "Skillingnytt till kaffet" i stadshuset Kristallen. Evenemanget arrangeras av Kiruna kommun och Kiruna Riksteater & Kulturförening och är en produktion av Kind Exploring. Information om hur du köper biljett finns längst ner på sidan.

Om föreställningen

Det som gömts i knoppen, kommer fram vid koppen! Berättarföreställningen Skillingnytt till kaffet tar dig med till en hjärtlig gemenskap kring kaffekoppen med minnen förevigade i konst och musikteater. Tiden går men kaffet består. Liksom minnena, om vi tar vara på dem. Så kulturskaparna gjorde gamla minnen till nya sånger och ny konst och samlade dem i föreställningen Skillingnytt till kaffet. Om vanliga människor i en föränderlig värld – precis som du och jag.

Skillingnytt till kaffet har skapats med stöd av Konstnärsnämnden, Kulturrådet, Region Norrbotten, Stiftelsen Greta och Helge Ax:son Johnsons stiftelse. Föreställningen arrangeras av Kiruna kommun och Kiruna Riksteater & Kulturförening och är en produktion av Kind Exploring.

Tillhörande utställning står kvar i stadshuset efter föreställningen

Efter föreställningen står utställningen Skillingnytt till kaffet med Fanny Felicia Svanbergs tavlor kvar i stadshuset Kristallen under två veckor.

Fotot visar en person på en stol omgiven av kaffekoppar

Skicka ett mejl till kiruna.riksteater.kulturforening@telia.com

Ordinarie pris: 150 kronor.
Medlemspris: 100 kronor.
Ungdomspris: 50 kronor.

Föreställningen pågår i 1.5 timme (inklusive 15 minuters paus). Fika finns till försäljning under pausen.

Senast uppdaterad •
Sidan publicerad av • Marianne Nordmark