Lokaltrafik, skolskjutsar och sophämtning ställs in

På grund av rådande väder är lokaltrafiken inställd hela dagen den 20/9-23. Även skolskjutsarna i Kiruna C och Jukkasjärvi är inställda. Tekniska Verkens plogbilar startade i dag klockan 04.00 med att röja vägarna och arbetet pågår för full.

På grund av rådande snöoväder i Kiruna kommun rekommenderas alla de som är ute i trafiken att iaktta försiktighet och hålla avstånd till framförvarande fordon.

- Först av allt sätt på vinterdäcken, säger Christer Eliasson, som är enhetschef vid Tekniska Verken.

Tekniska Verkens plogbilar startade i dag klockan 04.00 med att ploga och arbetet kommer att fortsätta under hela dagen.

- Vi kommer att ploga alla prioriterade vägar och gångbanor. Vi öppnar även upp vissa gator i bostadsområden.

Tekniska Verken ser gärna att trafikanterna visar respekt för plogbilarna, som är ute på vägarna och har överseende med den initiala plogningen i och med mängden snöfall.

Sophämtning

Sophämtningen ställs också in i dag på grund av rådande väder.

Skolskjutsarna

Skolskjutsarna i Kiruna C och Jukkasjärvi är inställda under hela dagen. Besked om när de åter börjar köras får vårdnadshavare via plattformen v-klass.

Lokaltrafik, flygbussar och länstrafiken

Länstrafiken som Hörvalls buss kör stannar endast vid Stadshustorget i dag och transferbussen är inställd hela dagen. Flygbussen har två avgångar i dag, som kommer att köras. Hörvalls buss tar nytt beslut i dag klockan 18.00 om lokaltrafiken körs under morgondagen.

Flera kommunala verksamheter påverkas av snöovädret. De som berörs har informerats och verksamheterna jobbar för högtryck för att lösa situationen.

Senaste informationen kring lokaltrafiken hittar du hos Hörvalls buss Länk till annan webbplats.

Aktuell information om plogning finns på Tekniska Verkens webbplats Länk till annan webbplats.

Aktuell information för dig som åker med Länstrafiken (bland annat Kurravaara-Kiruna) Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad •
Sidan publicerad av • Ulrika Isaksson