Sju dagar - öva din beredskap!

Äldre kvinna står i ett mörkt kök med tända stearinljus. Hon tittar ut genom fönstret.
Foto: MSB/Michael Fredman

Måndag den 25 september startar den årliga Beredskapsveckan. Årets tema är Öva! Ta chansen att testa din hemberedskap.

I utmaningen ”Sju dagar” får du, utan förberedelser, öva på att hantera ett långvarigt strömavbrott. Under en vecka förväntas du klara dig utan samhällets hjälp. Vad innebär det egentligen?

För sjunde året i rad arrangerar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, Beredskapsveckan. Det är en informationsinsats som ska öka människors motståndskraft inför kriser och krig. I år genomförs veckan måndag 25 september till och med söndag 1 oktober.

Utmaningen Sju dagar

I det webbaserade övningsverktyget "Sju dagar", kommer du att kunna utmana dig själv i att klara sju dagar utan el. Scenariot i den första delen utvecklas allt eftersom timmarna och dagarna går och det gäller att välja det smartaste sättet att hantera de utmaningar man ställs inför, till exempel när det gäller behovet av mat och vatten.

I nästa del av utbildningen får du prova på att förbereda dig genom att packa en krislåda, samt ta del av en tydlig steg för steg-checklista.

Webbutbildningen Sju dagar Länk till annan webbplats.

Övningsfoldern Sju dagar Länk till annan webbplats.

Broschyren Om krisen eller kriget kommer Länk till annan webbplats.

 

Om Beredskapsveckan

Beredskapsveckan (tidigare Krisberedskapsveckan) genomförs i höst för sjunde gången. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, kommer i år att erbjuda enkla beredskapsövningar som passar att göra exempelvis hemma med familjen, med grannar och på arbetsplatser.

Beredskapsveckan är en del av arbetet med att stärka Sveriges krisberedskap och totalförsvar. Den samlar en bredd av olika aktörer, som kommuner, civilsamhälle, branschorganisationer, myndigheter och näringsliv till en gemensam insats.

Kontakt

Senast uppdaterad •
Sidan publicerad av • Åsa Redin