Kiruna är tredje bästa tillväxtkommunen i Norrbotten

Kiruna placerar sig som Norrbottens tredje bästa tillväxtkommun enligt Synas utmärkelse "Bästa Tillväxt" för år 2023. Utmärkelsen delas årligen ut till den kommun där företagen visar bäst tillväxt.

Bästa Tillväxt räknas som en av de mest prestigefulla utmärkelserna i det svenska näringslivet. Priset belönar bred och stabil tillväxt bland lokala företag i varje kommun. Bedömningen görs utifrån företagens senaste årsredovisningar och omfattar andelen företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst under året.

Alla aktiebolag i Kiruna som uppfyller ett eller flera av dessa kriterier har bidragit till kommunens tredjeplats. Det är en stegring från 2022 då Kiruna låg på fjärdeplats. Årets förstaplats går till Arvidsjaur, följt av Arjeplog på andraplats.

Brett baserad tillväxt är avgörande för att skapa en hållbar och framgångsrik region. Därför representerar Bästa Tillväxt-priset inte bara en utmärkelse utan också en viktig mätare för att bedöma kommunens långsiktiga stabilitet.

Kiruna kommun gratulerar och tackar alla företag som aktivt bidrar till tillväxten och fortsätter att forma Kirunas framtid som en attraktiv och expansiv plats att verka och leva i.

Senast uppdaterad •
Sidan publicerad av • Moa Strålberg