Kiruna kommun i topp i sociala medier

Kiruna kommun är Sveriges andra bästa kommun på sociala medier. Det stod klart efter Social Media Awards, där Kiruna kommun var nominerad i kategorin Årets kommun.

Digitalsnack, i samarbete med insiktsbyrån Meltwater, listar varje år de konton inom sin kategori som skapat högst engagemangsfrekvens i sociala medier. För att ranka de konton som skapat bäst innehåll analyseras data utifrån bland annat antal gillamarkeringar, delningar och kommentarer, samt hur många personer som nås av inläggen. Kiruna kommuns två officiella konton på Facebook och Instagram kammade hem andraplatsen efter Simrishamns kommun. Alla officiella kommunala konton i Sverige har analyserats.

Kiruna kommuns sociala mediekanaler är viktiga verktyg för att sprida samhällsviktig information till medborgarna. De fungerar även som en kanal för att visa upp det arbete som vi på Kiruna kommun utför. Genom dessa kanaler kan vi locka fler att söka arbete i våra verksamheter, och även skapa ett ökat intresse för Kiruna kommun som bostadsort.

– Jag är mycket stolt och glad över att det arbete mina medarbetare lägger ned på kommunens sociala medier verkligen har gett resultat. Vi har tusentals följare både på Facebook och Instagram. Med tanke på det snabbt föränderliga medielandskapet behöver vi hela tiden vara på tå för att nå våra målgrupper med framför allt samhällsviktig information. Den här placeringen visar att vi är på rätt väg. Nu fortsätter vi arbetet med att göra innehållet i våra kanaler ännu bättre, säger Ulrika Isaksson, kommunikationschef vid Kiruna kommun.

Följ Kiruna kommun på Facebook och Instagram:

Senast uppdaterad •
Sidan publicerad av • Moa Strålberg