Nominera till Borg Mesch idrottsmedalj

Borg Mesch lutande mot en vandringsstav iklädd en stor kont på ryggen och hatt.
Stipendiet är namngivet efter fotografen Borg Mesch som var en aktiv föreningsmänniska i Kiruna. Han var med och startade upp flera föreningar, bland annat IFK Kiruna.

En gång per år delar Kiruna kommun ut Borg Mesch idrottsmedalj för bästa idrottsprestation. Vem som tar hem medaljen och ett stipendium om 10 000 kronor presenteras under Kirunafestivalens invigning. Än finns tid att nominera till stipendiet som går till en enskild idrottare eller ett idrottslag.

Vem tycker du är värd Borg Mesch idrottsmedalj? Svarstiden är förlängd till den 31 maj så du har ännu chansen att nominera din kandidat.

Idrottsmedaljen och stipendium kan delas ut till ett idrottslag eller en enskild idrottsperson som uppfyller följande kriterier:

  • Junior som är aktiv i seniorklass inom sin idrott under det aktuella året.
  • Senior som är aktiv inom sin idrott under det aktuella året.
  • Idrottslag som har nått upp till ”divisionsklass”

Idrottspersonen eller idrottslaget ska även ha utfört en eller flera framstående prestationer under 2023. Idrottspersonen ska under sin idrottskarriär ha representerat en Kirunaförening men måste inte nödvändigtvis ha representerat en Kirunaförening under det aktuella året. Ett idrottslag ska ha representerat en Kirunaförening under det aktuella året.

Nominera din kandidat senast den 31 maj 2024!
Nomineringsblankett till Borg Mesch idrottsmedalj , 100.3 kB.

Senast uppdaterad •
Sidan publicerad av • Ulrika Isaksson