Elever målar framtidens stad

Vita viddernas barnskola, Bergaskolan och Tuolluvaaraskolan har deltagit i LKAB:s och Kiruna kommuns plankprojektet.

Med stöd av projektledaren Sofia Agronius och med det gemensamma temat framtid har eleverna skildrat sina tankar om framtidens Kiruna. Resultatet är en mängd olika motiv i glada färger på den 40 meter långa plankgestaltningen.

Plankprojektet genomfördes för första gången år 2015, i samband med att Ullspirans gård 2 och 4 avvecklades och under hela sommaren 2015 kunde förbipasserande ta del av barnens målningar på byggplanket.

-Att plankprojektet genomförs på nytt i år, tillsammans med Kiruna kommun, känns väldigt roligt, säger Josefine Ejemalm, kommunikatör, LKAB och en utav initiativtagarna till plankprojektet från första början.

-2015 målade eleverna parkourparker, sjukhus och badhus men i år ser det lite annorlunda ut, säger Sofia Agronius, projektledare på uppdrag av LKAB. Sofia berättar att eleverna till exempel har målat det nya stadshuset, klocktornet som flyttas, äventyrsbad, glassbarer och köpcentra lite mer frekvent än förra gången.

-Det är väldigt spännande att ta del av barnen tankar om en ny stad, säger Sofia Agronius.

Planket med elevernas alster monteras i Iggesundsparken och finns tillgängligt för allmän beskådan från och med den 9 juni.

Senast uppdaterad •
Sidan publicerad av • Marianne Nordmark